De tools
Tools en Methodieken
Ondanks onze kennis van zeer veel verschillende applicaties, variërend van SAP tot Data Destilleries, van Linux tot Windows XP, vinden we dat tools gereedschappen zijn die ten allen tijde ondergeschikt zijn aan de gebruikers. Voor zover we de informatiebehoeftes binnen ICT bronnen moeten zoeken,  gebruiken wij onze toolkennis om met de binnen een bedrijf aanwezige tools de informatieoplossingen te zoeken. Zowel tools als ICT zijn niet heilig. Wellicht zit de bedrijfskritische stuurinformatie alleen in papieren archieven, in de aanwezige menselijke kennis of in externe bronnen. Onze oplossingen passen zich daarin aan. 

Wij gebruiken onderdelen van sterk ICT gerelateerde vakgebieden als BI, Database Marketing, CRM, ERP, Balanced Score Card, Datawarehouses, CPM, etc.. Wij houden het wat simpeler. Wij leveren gewoon stuurinformatie.

Onze oplossingen worden aangepast aan het kwaliteitsniveau dat voor de organisatie vereist is. Indien gewenst kunnen onze producten worden ingepast in omgevingen waar CMM, DSDM, Quality Assurance en Itil belangrijke begrippen zijn.

Belangrijk bij de uitvoering van projecten is effectief overleg. Daarvoor hebben we een tweetal producten ontwikkeld.

Een Actie- en Besluitenlijst die direct tijdens een overleg ingevuld kan worden. Iedere actie heeft een eigenaar en een einddatum zodat er tijdens een vervolg overleg op gestuurd kan worden. Voor het einde van de vergadering van de vergadering wordt deze gekopieerd en gedistribueerd.
Het voordeel is dat iedereen gelijk zijn of haar acties mee terug neemt. En er is geen tijdverlies voor het uitwerken van de acties.

Een vergaderovereenkomst. Hierop wordt de overlegdetails, agenda, genodigde vastgelegd. Maar hierop worden ook de afspraken voor het overleg vastgelegd. Denk hierbij aan logische afspraken zoals: Kom op tijd en Stukken worden vooraf voorbereid. Maar ook specifieke afspraken over het doel van het overleg en welke onderwerpen wel en niet aan de orde mogen komen.

Beide documenten zijn te downloaden op de download pagina .